Archives -

15
sep

V Črnjanskih cajtngah objavili članek o projektu ReSoil

V lokalnem časopisu Občine Črna na Koroškem je bil objavljen članek o projektu Resoil. Avgustovsko izdajo Črnjanskih cajtng lahko preberete tukaj.

29
avg

Anketa

V kolikor ste bralci te novice prebivalci občine Črna na Koroškem ali Mežica, Vas vljudno prosimo, da si vzamete tri minute časa in tule izpolnite anketo o stanju okolja na območju vašega prebivališča. Hvala!

1
avg

Zelenjava na očiščeni zemlji dobro uspeva

Na slikah si poglejte, kako uspeva zelenjava na očiščeni zemlji. Gospa Paula dobro skrbi za svojo zelenjavo.

27
jun

Iščemo pilotne vrtove za brezplačno remediacijo zemlje na območju od Črne na Koroškem do Mežice

Za izvedbo optimizacijskih postopkov inovativne tehnologije čiščenja zemlje iščemo lastnike oziroma uporabnike zemljišč z območja občine Črna na Koroškem ali Mežica, ki bi bili zainteresirani, da se zemlja z njihovega vrta (zelenjavne gredice) brezplačno očisti z novo tehnologijo. Po čiščenju bomo zemljo, iz katere bomo predvidoma odstranili vsaj 75% svinca,  vrnili nazaj na mesto izkopa. …

28
apr

Postavitev vzorčne gredice z remedirano zemljo

Na Rudarjevem smo postavili vzorčno gredico z remedirano (očiščeno) zemljo. Zemljo smo remediarali v okviru projekta ReSoil, leseni okvir grede ter podlago iz filca je prispevala Občina Črna. O vrtnarskih uspehih ga. Paule na remedirani zemlji bomo še poročali.

27
feb

Objava v častniku Finance

Preberite si, kaj so o Projektu LIFE ReSoil zapisali v častniku Finance.  

ga('send', 'pageview');