Vabilo na zaključno konferenco in otvoritev demonstracijskega objekta

25
sep

Z velikim veseljem in hkrati otožnostjo ugotavljamo, da se projekt LIFE ReSoil zaključuje.

Vljudno vabimo, da se 4. in 5. oktobra 2018 udeležite zaključne konference projekta LIFE ReSoil: »Demonstracija inovativne tehnologije pranja s toksičnimi kovinami močno onesnaženih vrtnih tal » in otvoritve objekta Demonstracijskega objekta na Prevaljah.

kaj kdaj kje
Četrtek

4. oktober 2018

Zaključna konferenca projekta LIFE ReSoil;

19 strokovnjakov s področja tal bo predstavilo svoje raziskave s področja onesnaženosti in remediacije tal;

Rezultati remediacije tal z inovativno tehnologijo pranja tal

(razpored predavanj v priponki)

8:00 – 15:05

 

Ljubljana

Tržaška cesta 330 konferenčni center, velika dvorana v 1. nadstropju

Petek

5. oktober 2018

Otvoritev Demonstracijskega objekta za remediacijo zemlje;

Vodenje po objektu in demonstracijskem vrtu

ob 11:00 Prevalje

Pri Brančurniku 24

Demonstracijski objekt

Program konference vsebuje 19 predavanj slovenskih in tujih strokovnjakov, ki bodo predstavili rezultate s področja onesnaženosti tal, tako od pomena tal, onesnaženosti tal v Sloveniji do varnosti na onesnaženih tleh pridelane hrane ter različnih remediacijskih tehnologij. Posebna sekcija bo posvečena rezultatom testiranj tal, ki so bila remediarana z inovativno tehnologijo pranja tal. Natančen program predavanj in navodila za dostop so predstavljena v priponki. Konferenca predstavlja odlično priložnost za vse deležnike remediacije tal iz Slovenije, da najdejo sogovornike za svoje področje in s tem odgovore na morebitna vprašanja.

V petek pa ste vabljeni na otvoritev demonstracijskega objekta za inovativno tehnologijo. Ogledali si boste lahko postrojenje, ki omogoča remediacijo in demonstracijski vrt, na katerem različne vrtnine rastejo tako na originalnih kot remediranih tleh.

Oba dogodka potekata v okviru projekta LIFE ReSoil. Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa LIFE+. Projekt je namenjen demonstraciji v Sloveniji razvite inovativne tehnologije pranja tal, ki omogoča odstranjevanje svinca in drugih potencialno toksičnih elementov iz onesnaženih tal.

 

 

PS: V okviru projekta smo zavezani spremljati odnos prebivalcev Mežiške doline do okolja, kar izvajamo v okviru ankete. Lepo vas prosim, da nam pomagate doseči zastavljene cilje in na naslednji povezavi izpolnite kratko anketo na povezavi  https://www.1ka.si/a/46542

Anketo lahko izpolnite enkrat letno. Hvala!

 

 

ga('send', 'pageview');